A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

Про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації

Дата: 08.04.2024 14:58
Кількість переглядів: 14

 

 

 

НОВООРЖИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 РІШЕННЯ

 

27   березня   2024 року                  смт Новооржицьке                              №87

 

 

Про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації

 

Відповідно до статті 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об`єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи Указ Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», рішення виконавчого комітету Новооржицької селищної ради від 18.08.2023 №189   «Про схвалення переліку вулиць та провулків у населених пунктах Новооржицької селищної територіальної громади, запропонованих до перейменування в рамках процесу декомунізації та деколонізації», з метою залучення жителів громади до прийняття рішень, усвідомлення національної ідентичності та збереження національної свідомості, виконавчий комітет

 

                                                         В И Р І Ш И В:

1. Почати проведення повторного громадського обговорення щодо перейменування вулиць «вул. Гагаріна» у населених пунктах смт Новооржицьке  та село Остапівка Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації.

2. Затвердити текст Інформаційного повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць «вул. Гагаріна» у населених пунктах смт Новооржицьке, та село Остапівка Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації, що додається.

3. Оприлюднити Інформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць «вул. Гагаріна» у населених пунктах смт Новооржицьке, та село Остапівка Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації на офіційному вебсайті Новооржицької селищної ради

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Недбайла В.П..

 

Селищний голова                                                                            Анатолій ТІТЕНКО

 

   

 

 

 

                                                                                                            ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                          Рішення виконавчого комітету

                                                                                                     Новооржицької селищної ради

 

                                                                                           27 березня 2024 р. № 87

 

Інформаційне повідомлення

про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць «вул.Гагаріна» у населених пунктах, смт Новооржицьке та село Остапівка, Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації

 

 

На виконання рішення виконавчого комітету Новооржицької селищної ради від 27.03.2024 № 87 «Про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць «вул.Гагаріна» у населених пунктах, смт Новооржицьке та село Остапівка, Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації»  виконавчий комітет Новооржицької селищної ради розпочинає процес публічних консультацій стосовно перейменування вулиць «вул.Гагаріна» у населених пунктах, смт Новооржицьке та село Остапівка, Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації

 

 

1. Організатор громадського обговорення: Виконавчий комітет Новооржицької селищної ради

 

Строк проведення громадського обговорення – один місяць з дня оприлюднення офіційного повідомлення про його початок.

 

Форма проведення громадського обговорення – збір пропозицій від жителів смт Новооржицьке та села Остапівка Новооржицької селищної територіальної громади – учасників громадського обговорення у термін з 30 березня 2024 року включно.

 

 

Основною метою  публічних консультацій є збір пропозицій від жителів вулиць Гагаріна смт Новооржицьке та села Остапівка щодо нових назв вулиць, запропонованих до перейменування в рамках процесу декомунізації та деколонізації,  що підпадають під дію підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та топонімів радянського і російського минулого, з маркерами чужої історії і культури.

 

Подати пропозиції щодо перейменування можна:

 

- в письмовому вигляді за адресою: 37714, смт Новооржицьке, вул. Центральна, 4, Новооржицька селищна рада;

 

- листом на електронну пошту Новооржицької селищної ради: novo_sr@ukr.net

 

Пропозиції учасників громадського обговорення у письмовій формі чи електронною поштою подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

 

Юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі чи електронною поштою із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

 

Анонімні пропозиції розглядатися не будуть.

 

У разі внесення пропозиції щодо присвоєння вулиці чи провулку імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події, до пропозиції необхідно додати коротке обґрунтування та інформаційну довідку про фізичну особу, ім'я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, назву якої пропонується присвоїти.

 

У разі, якщо у фізичної особи, ім'я якої пропонується присвоїти вулиці чи провулку, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати та сестри), необхідно також отримати їх письмову згоду на присвоєння імені.

 

При виникненні запитань чи уточнень можна звертатися до уповноваженої особи, відповідальної за збір пропозицій – секретаря виконкому Інни Брильової 

за телефоном (05357) 92-6-92.

 

Усі запропоновані варіанти назв будуть розглянуті на відкритому засіданні Комісії з підготовки пропозицій щодо перейменування «вул. Гагаріна» у населених пунктах, смт Новооржицьке та село Остапівка, Новооржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації, про дату та час якого буде повідомлено окремо.

 

За результатами опрацювання поданих пропозицій буде підготовано перелік запитань (назви вулиць у населених пунктах, смт Новооржицьке та село Остапівка, Новооржицької селищної територіальної громади, які підлягають перейменуванню і виносяться на громадське обговорення) та варіантів відповідей (належно обґрунтованих пропозицій, поданих згідно процедури), які після затвердження на Комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Новооржицької селищної територіальної громади, буде винесено на голосування.

 

Узагальнення та оприлюднення результатів громадського обговорення буде здійснено на офіційному вебсайті Новооржицької селищної ради після їх затвердження на засіданні Комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Новооржицької селищної територіальної громади, буде винесено на голосування.

 

 

 

 

 

Секретар виконкому                                                                         Інна БРИЛЬОВА

 

 

 

 

 

 

                                                                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь