A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

Звіт про роботу старости  Вишневого старостинського округу Новооржицької ТГ за 2023 рік

Дата: 29.02.2024 16:20
Кількість переглядів: 52

Звіт про роботу старости

 Вишневого старостинського округу

Новооржицької ТГ

за 2023 рік

 

         Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України Статутом  Новооржицької   територіальної громади, Регламентом  селищної  ради,   Положенням про старосту села та іншими   нормативно-правовими  актами,  що визначають порядок його діяльності звітую про роботу старости Вишневого старостинського округу  за період з  грудня  2022 року по  грудень 2023 року.

Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та  фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань.

У межах своєї компетенції надаю громадянам відповідні консультації та рекомендації як в робочий, так і в позаробочий час, залежно від терміновості ситуацій.

Обов’язок старост – представлення інтересів жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг на місцях.

Базові повноваження старости прописані у статті 54-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень.

Сприяю виконанню на території Вишневого старостинського округу Програми соціально-економічного розвитку, затвердженої рішенням селищної ради.

Для відкритого спілкування мешканців  існує сторінка в соціальній мережі «Фейсбук». Такі необхідні інструменти сьогодні є дуже популярними, це додаткова можливість для мешканців округу висловлювати свої погляди на події, які відбуваються в нашій громаді.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу в підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядуванняПротягом минулого року всі такі заяви були розглянуті відповідними адресатами у встановлені законодавством терміни.

Здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень (видано – 857 довідок). 

Заяви на отримання дозволів на земельні ділянки, передачу в оренду, власність, оформляються в старостинському окрузі та подаються на розгляд сесії Новооржицької селищної ради.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій. 

У звітному періоді мною проводився моніторинг стану дотримання прав і законних інтересів мешканців округу в сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогуЗдійснювався контроль за надходженням податків до міського бюджету, проводилась робота з виявлення боржників та погашення заборгованості зі сплати земельного податку.  Проводилась інвентаризація земельних ділянок на суму 26 500 грн.

У Вишневому старостинському окрузі  забезпечується організація діловодствавідповідно до затвердженої номенклатури справ. За звітний період підготовлено та направлено 96 документів (вихідна документація, в т. ч. листування з різними організаціями, відповіді на запити різних установ, інформації тощо). Вхідна документація налічує 78 документів.

Отже, станом на 01.01.2024 року на території Вишневого старостинського округу, до складу якого входять 6 населених пунктів, а саме: с. Вишневе, с. Тимки, сове, с. Хоружівка, с.НесеноІржавець, с. Іванівка зареєстровано 1849 чол.

с. Вишневе – 1123 чол.

с. Тимки -  265 чол.

с.Нове – 54 чол.

с. Хоружівка – 156 чол.

с.НесеноІржавець – 181 чол.

с. Іванівка – 70 чол.

За 2023 рік народилось 7 дітей та померло 29 чол.

Згідно відомостей відділу соціального захисту населення на території Вишневого старостинського округу перебувають на обліку:

  • 10  дітей  з  інвалідністю;

  • 17 сімей отримують соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям  з дітьми;

  • 14 багатодітних сімей,  в яких виховується - 49  дітей;

  • 9 учасників  ліквідації  аварії  на  ЧАЕС;

  • 7   воїнів  інтернаціоналістів;

  • 13  учасників  АТО;

  • 65  ВПО;

  • 45 військовозобов’язаних громадян мобілізовані, добровольці та по контракту, які вступили до лав ЗСУ та мужньо боронять нашу державу;

  • 1 воїн Збройних Сил України загинув.

 

За 2023 рік   у Вишневому старостинському окрузі послуги соціального характеру населенню надаються завдяки програмному комплексу „Інтегрована інформаційна система „Соціальна громада”, Програма «Прихисток», «ЄІССС», Вебпортал електронних послуг Пенсійного іонду України, Реєстр територіальної громади.  Відтак, у 2023 році прийнято та сформовано до передачі для надання різних видів соціальних допомог (пільги, субсидії – 94, соціальні допомоги107).

За звітний період на території Вишневого старостинського округу вчинено 84 нотаріальних дій з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування, згідно зі статтею 37 Закону України «Про нотаріат» - посвідчено 18 довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, посвідчено 13 заповітів, про що скеровано відповідно 13 заяв в Полтавську регіональну філію ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій та відповідно отримано 13 витягів про успішну їхню реєстрацію.

У 2023 році, згідно з відомостями про зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, в окрузі знято – 15 осіб, зареєстровано місце проживання 45 осіб.

Санітарний стан та благоустрій територійце візитівка кожного старостинського округу. Попри війну, жителі  села беруть  активну участь у соціально-економічному та культурному житті села. Проводиться впорядкування домашніх господарств жителів села, приватних магазинів, установ та підприємствприлеглих до них територій, узбічь під’їзних доріг, пам’ятних місць.

  Протягом звітного періоду проводились наступні заходи:

  • за допомогою КП «Лазірки – Добробут» здійснюється вивіз сміття, проводяться ремонтні роботи водопроводу та прогортання доріг від снігу;

  • обслуговувалось вуличне освітлення старостату (заміна ламп та таймерів)  на суму 69 615 грн.;

  • за результатами направлених мною заяв на адресу виконавчого комітету Новооржицької селищної ради були надані дозволи, згідно яких видалялись аварійно-небезпечні, сухі дерева на території округу та проведено санітарну чистку самосійних дерев;

  • проводились заходи по обкосу трави, вирубки чагарників,  підтримувався задовільний санітарний стан на території населених пунктів;

  • здійснювалося прибирання на кладовищах, на території парків, проводилась побілка вапном дерев та споруд;

  • за рахунок вирубки сухих дерев дровами були забезпечені Вишневий будинок культури та спортивно – оздоровчий комплекс с. Вишневе, в якому весь зимовий період проводяться спортивні змагання;

  • проведені роботи по відновленню лако-фарбового покриття з поточним ремонтом дитячих майданчиків, завезено пісок до пісочниць ДНЗ «Сонечко», пофарбовано ланцюгову огорожу стадіону «Чайка» на суму 17 800 грн.;  

  • виконано косметичний ремонт частини фасаду Вишневого будинку культури на суму 24 400 грн.;

  • проведено поточний ремонт пам’ятних знаків Вишневого старостинського округу на суму 17 252 грн.;

  • проведений капітальний ремонт приміщення для облаштування споруд цивільного захисту (укриття) Вишнівської ЗОШ I-III cт. на загальну суму  1 000 000 грн.

  Завдяки сто відсоткової оплати заробітної плати Оржицького відділу Лубенської філії Полтавського обласного центру зайнятості на суспільно корисні роботи було працевлаштовано 3 чоловіка.

Дякую нашим працівникам благоустрою, які роблять наші села чистими, красивимиохайними та зручними. Тож давайте поважати їхню працю та долучатися до добрих справ для покращення життя в наших селах.

Особлива вдячність за співпрацю, небайдужість та допомогу працівникам будинку культури, бібліотек, поштового відділення зв’язку, Вишневої АЗПСМ, ДНЗ «Сонечко», Вишнівської  ЗОШ І-ІІІ ст., соціальним працівникам, працівникам торгівлі, директору спортивно – оздоровчого комплексу с. Вишневе, підприємцям, СТОВ «Придніпровський край», ТОВ «Обрій», які здійснюють свою діяльність на території громади  та вносять свій вклад в соціально-економічний розвиток сіл.

       Допомога Збройним Силам України - чи не найголовніше у 2023 році. Мешканці громади в минулому році продовжували підтримувати наших захисників: виготовляли окопні свічки та компактні буржуйки для них, готували страви, збирали овочі. Не байдужі жителі старостату організовували доставку передач та посилок захисникам в зону бойових дій і в прифронтові шпиталі.

Воює не тільки зброявоює український дух, який неможливо здолати! Тому найважливіше завдання на 2024 рік - продовжувати працювати на ПЕРЕМОГУ!  СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь