A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

З метою підтримки ветеранської спільноти щодо освітніх можливостей надаємо інформацію щодо реалізації проєкту "Реінтеграція ветеранів і ветеранок війни через створення освітніх можливостей", який здійснюється за фінансової підтримки Федерального Міні

Дата: 12.02.2024 14:51
Кількість переглядів: 33

      На Полтавщині триває реалізація проєкту «Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни

                                                 через створення освітніх можливостей»

    У сучасних умовах ветерани, ветеранки та члени їх сімей стикаються з основною проблемою – самозабезпечення родини шляхом пошуку нового місця зайнятості, відновлення бізнесу або започаткування власної справи. Саме тому виникає потреба у перекваліфікації та підвищені кваліфікації цієї категорії осіб, реінтеграції суспільно-економічного середовища громад, у яких вони проживають.

   Реагуючи на потреби ветеранів/ветеранок і членів їх сімей, Федеральне Міністерство закордонних справ Німеччини виділило кошти на реалізацію в 7-ми областях України проєкту «Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей». В Полтавській області проєкт реалізовує ГО «Центр освіти дорослих Полтавщини» на базі Полтавського університету економіки і торгівлі. Розрахований він до 1 грудня 2024 р.

Даним проєктом передбачається організація та проведення безкоштовних освітніх курсів для ветеранів та ветеранок (учасників/ць бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни), членів їх родин, членів родин загиблих (померлих), безвісті зниклих Захисників та Захисниць, а також членів родин діючих військовослужбовців, за такими напрямками:

1) Експлуатація та управління дронами (2 гр. по 32 години)

2)  3D графіка та 3D друк (2 групи по 32  години)

3) Побудова бренду в соціальних мережах та Інтернеті для залучення клієнтів ( 1 група 32 години)

4) Кухар ( 1 група 74 години)

5) Майстер нігтьового сервісу ( 1 група 48 годин);

6) Піцайоло ( 1 група 48 годин)

7) Майстер кондитерської майстерності ( 1 група 50 годин);

8) Перукар – барбер (2 групи по 48 годин);

Курси за такими напрямками: «Монтажер відео», «Початок власного бізнесу: інтернет-магазин з нуля», вже реалізовані у 2023 році., курс «Крій та шиття» розпочато у грудні,  на разі продовжується.  Понад  50 учасників  освітніх курсів вже отримали  нові знання та навички.

У межах проєкту планується змішано - інтеграційний формат навчання на всіх навчальних курсах окрім «Майстер нігтьового сервісу». Тобто у кожній групі курсу крім цієї буде передбачена певна кількість осіб, які не належать до категорії військових та їх родин. Для тих, хто проживає за межами м.Полтава, є можливість безкоштовного проживання у гуртожитках Полтавського університету економіки і торгівлі на час проведення навчального курсу. Також  для тих, хто має бажання навчатися, але не має можливості лишити дитину на когось на час занять у ПУЕТі, де проходять курси, є облаштована дитяча кімната з різними іграшками та розвагами та під наглядом соціального педагога.

Крім того проєктом передбачено надання консультаційних послуг за чотирма напрямками:

  • Психологічне консультування
  • Юридичне
  • Профорієнтаційне
  • Бізнес консультування

Також DVV International дає можливість ветеранам, ветеранкам, а також їх сім’ям виграти бізнес-грант на суму до 10 000 євро та фаховий супровід для започаткування власної справи.

Консультаційні послуги за потреби можуть надаватися з виїздом консультантів у межах всієї області.

Детальну інформацію стосовно проєкту можна дізнатися за номером +380950594430, сторінці у Facebook https://www.facebook.com/veteran.dvv , або за адресою м. Полтава, вул.Івана Банка, 3 (кол.Коваля), ПУЕТ

 

Реєстраційна форма для проекту

«Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей»

https://docs.google.com/forms/d/19EVIDFXdeUuTg1v4sYXEqSYfkwedVe9-yRESmPtE8W8/edit?pli=1&edit_requested=true&fbclid=IwAR3ir0B02uGbbR4yrBGMAPv5jgHIb99f_AUnR3Npscg0vbCmGFhiQgh1cdc

https://rada.info/upload/users_files/24833223/4fed649c1734af82c2a709a2f83c78e7.docx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь