A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

День Соборносиі України відзначили у Новооржицькій громаді.

Дата: 22.01.2024 13:55
Кількість переглядів: 39

На зображенні може бути: 5 людей, люди навчаються, книга та текст

Щороку 22 січня в Україні відзначають одне із найважливіших свят , нерозривно пов'язане із здобуттям незалежності- День Соборносиі України.

До цієї дати в Остапівсткій сільській бібліотеці спільно із будинком культури було проведено історичний екскурс " В єдності сила й міць держави".

На зображенні може бути: 12 людей, дитяча іграшка та текст

Українська мрія - єдність, свобода та незалежність. Серед знаменних дат календаря 22 січня – дата, яка здійснила віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Вона стала датою проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР, а з грудня 2011 року святкується як День Соборності та Свободи України.

До Дня Соборності України в школі було проведено низку заходів, які посилили віру в те, що територіальна цілісність нашої Батьківщини, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми ще більше упевнилися, що «Україна – єдина країна». Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

На зображенні може бути: текст

 

22 січня-День Соборності України.З нагоди цієї святкової дати в Тарандинцівській сільській бібліотеці була проведена година державності"Соборна сила України."

"Велична і свята,моя ти Україно!

Лише тобі карать нас і судить

Нам берегти тебе соборну і єдину

І нам твою історію творить".

Такими поетичними рядками можна сказати про палкі патріотичні почуття,які проникли в розум і серце юних відвідувачів бібліотеки.Прослухавши розповідь завідувачки бібліотекою про події майже 100річної давнини,присутні взяли участь у вікторині"Україна-етапи творення державності".Молодь захоплено розширювала пізнання історії.В пошуках відповіді на деякі запитання доводилось звертатися до книг.Від історії перейшли до обговорення буремних викликів сучасного життя.Кожен висловив свою життєву позицію у сприйнятті сьогодення,у ствердженні в бажанні і готовності берегти і захищати Нашу Державу-Соборну і Єдину.

На зображенні може бути: 1 особа та текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь