A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

Воркшоп щодо податкових новацій провели податківці Полтавщини із представниками Полтавської асоціації бізнесу

Дата: 06.09.2023 16:01
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

 

        У Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової та за підтримки керівниці Полтавської асоціації бізнесу Ірини Бессарабової відбулась робоча зустріч. У заході взяли участь понад 40 представників бізнесу, які підготували запитання до податківців щодо новацій податкового законодавства, прийнятих Законом України від  30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219). 

        Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області та підприємці у форматі відкритого діалогу спілкувалися про останні зміни у системі оподаткування, поновлення        й особливості проведення податкових перевірок, реєстрацію та застосування РРО/ПРРО, відновлення відповідальності та фінансові санкції   за незастосування РРО/ПРРО.

        Алла Рябкова акцентувала увагу присутніх на програмному реєстраторі розрахункових операцій від ДПС, оскільки даний застосунок є безкоштовним, оновлюваним, сучасним, зручним та легким у користуванні програмним продуктом. Для учасників була підготовлена презентація для покрокової візуалізації порядку реєстрації та інсталяції РРО/ПРРО.

        Особлива увага була приділена використанню ПРРО в режимі офлайн, формуванню фіскальних чеків, найменувань товарів і послуг. Податківці підкреслили, що суб’єкти господарювання можуть обрати класичний або програмний реєстратор розрахункових операцій на власний розсуд. 

        Фахівці звернули увагу присутніх, що на сайті Державної податкової служби України розміщена детальна інформація щодо переваг і зручності, відповіді на найпоширеніші запитання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО, інструкції по інсталяції програмного продукту на будь-яку операційну систему, відеоуроки – https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.     

        Очільниця податкової служби Полтавщини наголосила, що пріоритетний напрямок інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо застосування РРО/ ПРРО – максимально доступно та зрозуміло пояснити бізнесу принципи роботи та переваги РРО/ПРРО, надати відповіді на найактуальніші запитання і постійно залишатись в режимі відкритого діалогу задля дієвої співпраці та спільної Перемоги!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

 

Завідувач сектору

інформаційної взаємодії

 

 

 

    Ганна ТРЕТЬЯКОВА

 

 

ПОГОДЖЕНО                                               

В. о. начальника

ГУ ДПС у Полтавській області                                                               Алла РЯБКОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь