A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

ГО Лазірки " Безмежність "

Дата: 17.08.2023 14:50
Кількість переглядів: 95

Х

тось із відомих журналістів сказав недавно фразу, що «ми усі зараз трьохсоті» , маючи на увазі, що українці  надто вразливі через виклики часу. Війна торкнулася так чи інакше майже кожного. І поріг витривалості у кожного свій. Але в рази важче людям, які і до цієї війни мали проблеми зі здоров»ям.

На підтримку людей з інвалідністю сьогодні держава, на жаль, не може виділяти достатньо коштів. Тому дякуємо фонду Abilis та його представницькій організації із м Вінниця  за можливість побудувати спортивний майданчик і зону відпочинку для людей з обмеженими можливостями у с Лазірки.

Організація «Люди з інвалідністю. Лазірки. Безмежність» відома за межами громади і району.  Члени цієї ГО неодноразово брали участь і перемагали у різних спортивних та мистецьких конкурсах на рівні області та України. Відкриті, щирі, оптимістично налаштовані  і сильні, не дивлячись на хвороби і проблеми, - саме так можна охарактеризувати лазірківчан із «Безмежності»

Навесні ГО людей з інвалідністю виграла грант від Уряду Фінляндії на 5 000 євро на закупівлю тренажерів, шахових столиків та організацію занять на спортивному майданчику. Члени  «Безмежності» власними зусиллями облаштували зону відпочинку, встановили альтанку. У планах – облаштування зони для гри у городки  і боча та критого павільйону, де планується розмістити тренажери  та вуличні шахові столики ( згадане обладнання уже замовлене).

Велике спасибі місцевим підприємцям, які допомагають ГО «Безмежність»  в облаштуванні спортивного майданчику, оскільки , за умовами гранту, ми не можемо усю суму використати на придбання матеріалів, та й не вистачило б цієї суми на усе, що задумали лазірківчани. Будемо вдячні тим благодійникам, які долучаться до гарної справи. Сучасний спортивний майданчик у центрі села  приноситиме користь не лише людям з інвалідністю, а й стане локацією для спортивних змагань серед молоді, ветеранів війни, пенсіонерів, а також буде прикладом співпраці громадянського суспільства із міжнародними донорськими організаціями.

Що зроблено за перший місяць функціонування проєкту (розпочали у липні, бо узгоджувалось питання щодо власності на земельну ділянку біля Лазірківської ЗОШ)?

Прибрали територію, установили альтанку, облаштували клумбу, замовили тренажери і столики, нагороджувальну атрибутику, матеріали для майстер-класів із вишивки, створення флористичних композицій та різьби по дереву.

Попереду  ще багато роботи.  Але ми справимось. І плани у нас виходять за рамки шестимісячного проєкту.

Доєднуйтесь, з нами цікаво!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь