A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

Звіт старости Вишнівського старостинського округу за 2022 рік.

Дата: 20.03.2023 15:18
Кількість переглядів: 101

https://rada.info/upload/users_files/24833223/5a0e5510a27b13f8ff8a665908f91cc5.docx

Звіт про роботу старости

 Вишневого старостинського округу

Новооржицької ТГ

за 2022 рік

 

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом  Новооржицької   територіальної громади, Регламентом  селищної  ради,   Положенням про старосту села та іншими   нормативно-правовими  актами,  що визначають порядок його діяльності звітую про роботу старости Вишневого старостинського округу  за період з  грудня  2021 року по  грудень 2022 року.

Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та  фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань.

Так як і раніше в старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, компенсації, видаються довіреності та виконуються інші нотаріальні дії (посвідчення підпису, посвідчення копій документів, оформлення заповіту). Заяви на отримання дозволів на земельні ділянки, передачу в оренду, власність, оформляються в старостинському окрузі та подаються на розгляд сесії Новооржицької селищної ради.

Отже, станом на 01.01.2023 року на території Вишневого старостинського округу, до складу якого входять 6 населених пунктів, а саме: с. Вишневе, с. Тимки, с.Нове, с. Хоружівка, с.Несено –Іржавець, с. Іванівка зареєстровано 1992 чол.

с. Вишневе – 1147 чол.

с. Тимки -  268 чол.

с.Нове – 56 чол.

с. Хоружівка – 157 чол.

с.Несено –Іржавець – 187 чол.

с. Іванівка – 71 чол.

За 2022 рік народилось 6 дітей та померло 27 чол.

Відповідно до покладених на мене повноважень:

беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень;

сприяю виконанню на території Вишневого старостинського округу Програми соціально-економічного розвитку, затвердженої рішенням селищної ради;

щодня  здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації. Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово – комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Усім громадянам, які звернулись на особистому прийомі надано необхідну інформацію та перелік необхідних документів, контактні телефони, адреси;

- здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень (видано – 857 довідок);

- виконую нотаріальні дії в межах своєї компетенції: складено 9 заповітів, а також відправлено – 9 заяв в Полтавську регіональну філію ДП «Національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, посвідчено 18 доручень, виконано інших нотаріальних дій - 51, готую відповідні документи для переоформлення спадщини;

- засвідчую документи та вірність їх копій.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій.

Здійснюється моніторинг за дотриманням на території Вишневого старостинського округу громадського порядку, станом благоустрою території сіл старостату.

Протягом 2022 року, відповідно до затвердженої Програми соціально-економічного розвитку, на території сіл Вишневого старостинського округу було виконано наступні заходи:

- підтримувався задовільний санітарний стан на території населених пунктів, проводились заходи по обкосу трави, вирубки сухих дерев, чагарників, в належному стані підтримувались братські могили розташовані в с. Вишневе,

- здійснено випилювання аварійних дерев на кладовищах, прибирання території парків;

- побілка вапном дерев та споруд; 

- за рахунок вирубки сухих дерев дровами були забезпечені Вишневий будинок культури та спортивно – оздоровчий комплекс с. Вишневе, в якому весь зимовий період проводяться спортивні змагання;

- здійснено випилювання аварійних дерев та розчищення чагарників на відрізку дороги Вишневе – Хоружівка;

- за допомогою КП «Лазірки – Добробут» здійснюється вивіз сміття та проводяться ремонтні роботи водопроводу;

- завдяки сто відсоткової оплати заробітної плати Оржицького відділу Лубенської філії Полтавського обласного центру зайнятості на суспільно корисні роботи було працевлаштовано 4 чоловіка. Особлива вдячність працівникам КП «Лазірки –Добробут», Вишневого ДНЗ «Сонечко», Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст., які роблять наші села чистими, красивими та охайними. Тож давайте поважати їх працю та долучатися до добрих справ для покращення життя в наших селах.

         На жаль, в край проблемним питанням залишається наша культура та піклування про навколишнє природне середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються стихійні сміттєзвалища та викидається сміття в полезахисні лісосмуги.  

Повномаштабна війна проти агресора, внесла свої корективи в план розвитку нашого старостату. Проекти, які планувалися на 2022 рік,  на жаль, не реалізовані.

Цей важкий для всіх нас рік об’єднав жителів нашої громади. Постійно проводиться підготовка та відправка допомоги ЗСУ. Сюди входять: продукти харчування, домашня випічка, теплі речі, захисні сітки. За допомогою жителів округу та благодійних концертів працівників Вишневого будинку  культури було зібрано кошти для придбання військової амуніції та відправлено захисникам.

Проводилась  активна робота з поселення та підтримки внутрішньо  переміщених громадян. За сприяння різних фондів проводиться видача продуктових наборів,  засобів гігієни, побутової хімії та одягу. 

         Дякую за співпрацю працівникам будинку культури, бібліотек, поштового відділення зв’язку, Вишневої АЗПСМ, ДНЗ «Сонечко», Вишнівської  ЗОШ І-ІІІ ст., соціальним працівникам,  працівникам торгівлі, директору спортивно – оздоровчого комплексу с. Вишневе.

Велика подяка за небайдужість і допомогу підприємцям, які здійснюють свою діяльність на території громади  та вносять свій вклад в соціально-економічний розвиток сіл.

Як і в кожній громаді, в нас є дуже багато невирішених питань:  ремонт доріг, заміна водопроводу по селам округу та багато іншого.  Є багато факторів, які впливають на розвиток старостинського округу і впершу чергу – це брак коштів.

Цей рік  був надзвичайно важким для всіх нас. Хочу висловити слова вдячності селищному голові, старостам, депутатам, робітникам всіх установ та закладів, підприємцям, фермерам, керівникам підприємств, мешканцям нашої громади,  всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашої громади.

Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності воїнам, що з перших днів вторгнення стали на захист нашої  Батьківщини. Бажаю нам всім Перемоги, мирного неба та впевненості у завтрішньому дні.

 

Слава Україні!

 

 

 

 

Староста                                                                                Анатолій БУЦ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь