A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

ЗВІТ старости Бієвецького старостинського округу

Дата: 14.03.2023 15:17
Кількість переглядів: 107

https://rada.info/upload/users_files/24833223/a6962de7a2b8b0d8ddda2e93fe95656f.docx

ЗВІТ

старости Бієвецького старостинського округу

Світлани Бачиш про роботу за 2022 року

 

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності старости, звітую про роботу за 2022 року.

         До Бієвецького старостинського округу входить три населених пункти – с. Біївці, с. Горобії та с. Єнківці.

         На території Бієвецького старостинського округу налічується 193 домогосподарства, де зареєстровано 490 чол. В с. Біївці - 201 чол., с. Горобії – 56 чол., с. Єнківці – 233 чол.

         За звітний період прибуло 8 чол., вибуло 13 чол, з них померло 13 чол.

         Як член виконавчого комітету Новооржицької селищної ради беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради, пленарних засіданнях Новооржицької селищної ради, де представляю інтереси жителів сіл Бієвецького старостинського округу. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень. Сприяю виконанню на території сіл Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням селищної ради.

Здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Їм надаються рекомендації та консультації. Також надається допомога жителям округу щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради та її виконавчого комітету. Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій в відділ соціального захисту населення для матеріальної допомоги онкохворим, матеріальної допомоги на поховання та ін. У звітний період було прийнято та передано до відділу соціального захисту населення 5 таких заяв. Прийом громадян проводжу щодня по місцю роботи в межах робочого часу. Крім того мешканці округу звертаються та отримують роз’яснення і в телефонному режимі.

         Як і раніше, у старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, компенсації, виконуються нотаріальні дії (посвідчення підпису, посвідчення копій документів, оформлення заповіту). Так протягом звітного періоду було видано 260 довідок різного характеру, надано 51 відповідей та листів різним установам, прийнято 276 заяви для надання соціальної допомоги (допомоги на дітей одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю, надання пільг з житлово-комунальних послуг, субсидій, реєстрація та допомога ВПО). Вчинено нотаріальних дій – 18, з них: посвідчено 1 заповіт, засвідчено справжність підпису 12 заяв на вступ в спадщину, 4 заяв про відмову від спадщини та 1 заява про надання згоди на купівлю нерухомого майна.

         Протягом звітного періоду проводила оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з’явитися до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.  У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складалися відповідні акти та пояснення. Складаю списки юнаків для приписки до призовної дільниці, тим самим сприяю забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на території старостинського округу. Також ведеться облік учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників АТО та бойових дій та прирівняних до них.

 

         У зв’язку з тим, що в звітному періоді почалося повномасштабне вторгнення РФ на територію України, за допомогою активних чоловіків старостату та ТОВ «Обрій» в с. Єнківці було облаштовано блок пост. Також було організовано цілодобове чергування біля блок посту та нічне патрулювання по населених пунктах старостату. Загалом здійснювати добровільне патрулювання виявили бажання 59 чоловіків сіл старостату. Це як і місцеві жителі, так і чоловіки з числа ВПО.

         Місцевими жителями була зібрано велика кількість продуктів харчування для воїнів ЗСУ та для ВПО, які знайшли прихисток в населених пунктах старостату. Для людей, які вимушені були покинути свої домівки, силами старостату та небайдужих жителів було підготовлено для заселення будинки, в яких давно ніхто не проживав: проведено прибирання, встановлено додаткові ліжка, забезпечено постільною білизною, подушками, ковдрами, посудом, продуктами харчування та, за необхідністю, дровами на перший час. В приміщенні старостинського округу та Єнківському будинку культури були організовані місця для плетіння маскувальних сіток, де силами місцевих жінок було сплетено та передано волонтерам близько двадцяти сіток. Також, мешканці старостату взяли активну участь в облаштуванні ліжкомісць для переселенців в ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІ ст. ім. В. Симоненка», а саме зібрано та передано ліжка, матраци, подушки, ковдри, постільну білизну.

 

Особлива увага в звітний період надавалась і продовжує надаватися благоустрою та питанням наведення належного санітарного стану на території старостинського округу:

Робітниками з благоустрою та працівниками старостинського округу протягом всього звітного періоду здійснювалась обрізка дерев та кущів, косіння трави та бур’янів на громадських кладовищах, біля пам’ятників, братських могил та могил загиблим воїнам, в парковій зоні, облаштованій на території колишньої пилорами в с. Єнківці, в зоні відпочинку (пляжу) на річці Удай в с. Горобії, на дитячих та спортивних майданчиках, біля кринички М. Коцюбинського. Видалені аварійні дерева були використані для забезпечення дровами ФАПу в с. Біївці.

 

         На дитячому майданчику в с. Єнківці робітниками з благоустрою було проведено ремонт альтанки та гойдалки. Силами робітників з благоустрою, власними та наданими небайдужими жителями старостату засобами, за сприяння КНП «Новооржицький центр ПМСД»  відреставровано паркан біля ФАПу в с. Єнківці.

 

         Проблемним та постійним питанням залишається утворення стихійних сміттєзвалищ та викидання сміття по узбіччях доріг або кому де зручно. Практично не можливо постійно прибирати всі смітники. Робітниками з благоустрою здійснюється збір розкиданого сміття на вулицях сіл, на узбіччях доріг між селами старостинського округу та сміття з вуличних урн. Дуже прикро, що деякі місцеві жителі вважають своїм домом лише власне подвір’я.

         Для ліквідації і впорядкування смітника, який влаштували рідні похоронених на кладовищі в с. Єнківці вздовж дороги, було викопано сміттєву яму. Це трішки покращило ситуацію з сміттям, але є ще люди, які не мають сили зробити двадцять кроків до місця, організованого для викидання сміття.

         ТОВ «Обрій», МТФ якого знаходиться в с. Біївці, в звітному періоді надало допомогу, а саме техніку, для впорядкування одного з найбільших стихійного звалища на території старостинського округу, яке знаходиться між с. Біївці та с. Горобії.

 

Проблемним питанням для старостинського округу залишаються дороги. В звітному періоді силами місцевих жителів було частково проведено ямковий ремонт щебенем та будівельним боєм найбільш небезпечних ям по центральній дорозі села Єнківці та села Біївці. Хочу подякувати всім учасникам цього заходу. Нажаль такий ремонт не довго витримує та наші дороги потребують асфальтування.

 

В звітному періоді приймала участь в організації культурних заходів в старостинському окрузі. На території старостинського округу функціонують 4 заклади культури де працює 4 працівника, які у звітному періоді за участі фольклорного колективу «Вербиченька», активних жителів старостинського округу, учнів ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.А. Симоненка», які проживають на території старостинського округу, проводять он-лайн заходи присвячені визначним датам. Також взяли участь в благодійному концерті «Солдатику мій, тебе обіймаю ніжно своїми піснями», з яким завітали до Бієвецького сільського клубу колективи Новооржицької громади,а саме Вишневого СБК та Лазірківського ЗБК. Аби привітати, морально стомлених сьогоденням жителів старостату з Новим Роком та Різдвом, і разом допомогти нашим захисникам, було проведено благодійний концерт «Тепло у серці подаруй у Новорічно-Різдвяні свята нашим захисникам».

 

Наше с. Біївці є малою Батьківщиною поета В. Симоненка та тут розташований Бієвецький музей-садиба В.А. Симоненка. У зв’язку з тим, що глиняні стіни хати сідають, згнили сохи, ця пам’ятка про нашого видатного земляка, куди з’їжджаються люди з усіх куточків України, потребує ремонту. У звітному періоді було повністю зроблено фундамент та підмуровано цеглою одну стіну, встановлено бетонні опори під основним сволоком стелі. Нажаль, враховуючи дощову вологу погоду, не було можливості в цьому році відремонтувати ще одну аварійну стіну. Для того, щоб аварійна стіна витримати осінньо-зимовий період до настання сприятливих сухих умов для ремонту, було встановлено тимчасові дерев’яні опори під сволоки стелі, які допоможуть тримати тяжкий вологий очеретяний дах. Дякуючи фінансовій підтримці селищної ради, ремонтні роботи будуть продовжені при настанні сприятливих для того умов.

Хочеться подякувати небайдужим жителям старостату та нашому депутату за допомогу в перевезенні необхідних будівельних матеріалів, не байдужим господиням наших сіл, які допомогли підготувати після часткового ремонту нашу видатну хату до заходу пам’яті нашого видатного земляка, проведеного 08.01.2021, в день народження поета.

 

Також на території старостинського округу працюють 4 приватні магазини (2 в с. Єнківці та 2 в с. Біївці), які беруть активну участь в житті нашого округу. Так у звітному періоді ними була надана допомога в зборі продуктів харчування для воїнів ЗСУ та ВПО, які знайшли прихисток в населених пунктах старостату. З їх допомогою також проводиться збір використаних батарейок та люмінесцентних ламп, з метою їх правильної утилізації. Такий збір продовжує проводитися і на даний час.

 

Хочу висловити слова вдячності жителям старостинського округу, селищному голові, заступникам голови, працівникам селищної ради, робітникам всіх установ та закладів, депутатам, підприємцям, фермерським господарствам, всім хто допомагає нам та підтримує нас в наших намаганнях зробити життя нашого старостату кращим. Особлива вдячність нашим працівникам благоустрою, які роблять наші села чистими, красивими та охайними.

 

Продовжуємо працювати на благо та розвиток нашої громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь