Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Дата: 13.03.2023 16:40
Кількість переглядів: 77

Сьогодні - День українського добровольця

          Весна – це не лише пробудження природи, це ще й надія: на тепло, на перемогу світла над темрявою.

     У морозному 2014 році 14 березня із Майдану Незалежності на тренувальну базу у  Нових Петрівцях вирушили перші добровольці.  500 Воїнів Світла прийняли рішення боронити Україну і відправилися на схід – захищати територіальну цілісність та суверенітет  України.  А згодом, навесні і влітку, восени і взимку сотні наших співвітчизників за покликом серця і велінням душі приймали для себе рішення боронити свою сім»ю, свою Батьківщину і майбутнє світу від сил зла. На офіційному рівні День добровольця  Україна відзначає із 2017 року. І скільки б не пройшло весен, люди, які житимуть на цій землі, пам»ятатимуть звитяжний подвиг перших добровольців.

     Ми ніколи не забудемо  й тих хлопців та дівчат, які  минулого року, у перші дні повномасштабного вторгнення, не чекали повісток, а стояли у чергах до військкоматів. Сюжети із цими чергами фільмували іноземні ЗМІ, фотографували  підлітки на смартфони. Ці черги стали німим і грізним  свідченням також і для ворогів, бо показали, що нащадки козаків готові стати до бою,їх не злякали колони орківських танків і ракетні обстріли.

    Низький уклін вам, наші найсміливіші, найдостойніші воїни. Світ пам»ятає  про трьохсот спартанців, але наша Вітчизна  тоді, навесні 2014, а згодом навесні 2022 років,показала світу приклади  самопожертви, мужності, героїзму, честі не менш яскраві, як явили колись древні греки.

   І коли сьогодні світ повторює «Слава Україні!», то чути це вітання крізь час і простір усім поколінням українців, які жили і житимуть на благословенній українській землі.  Ми повторюємо «Героям слава!»  - і звучать ці слова для кожного захисника, який боронить нашу Вітчизну і серед живих, і серед  Божого воїнства.

             Зі святом усіх причетних! Все буде Україна! Бо з нами Бог, Правда  і сили Світла!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь