Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

РЕКОМЕНДАЦІЇ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО САНАЦІЇ ШАХТНИХ КОЛОДЯЗІВ

Дата: 13.07.2022 09:47
Кількість переглядів: 83

  Фото без опису Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я людини і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода може бути одним з факторів передачі небезпечних інфекційних захворювань, в першу чергу кишкових, а також хвороб, спільних для людей і тварин, які передаються мишевидними гризунами (туляремії, лептоспірозу та інших).

    В сільських населених пунктах найбільш поширеним джерелом питного водопостачання є підземні грунтові води, які потрапляють   до населення найчастіше через приватні шахтні колодязі.

Забруднення грунтової води може відбутися як у грунтовому потоці, так і в шахтному колодязі при потраплянні різного складу забруднювачів -  від залишків пестицидів та агрохімікатів до бактеріальних агентів від хворих тварин. Саме тому, територію поблизу колодязя, слід утримувати в чистоті та організовувати відведення поверхневого стоку.

    Колодязна вода, що використовується для господарсько - питних потреб, повинна бути епідемічно безпечною (не містити бактеріального забруднення), нешкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями.

Дезінфекцію колодязів проводять за епідемічними показаннями та з профілактичною метою: при встановленні бактеріального забруднення води, при виникненні надзвичайних ситуацій (повеней, затопленні територій, в результаті відтаювання снігів), після ремонту колодязя.     Тому саме весною питання щодо очищення та дезінфекції колодязів, з метою забезпечення якісною питною водою постає важливим.

Знезараження води у колодязях проводиться передбаченими для цих цілей дезінфекційними засобами, дозволеними до застосування Міністерством охорони здоров’я України і які внесено у відповідний державний реєстр дезінфекційних засобів. 

   З метою отримання послуг щодо санації (дезінфекції) шахтних колодязів рекомендовано звертатися до компетентних з цього питання установ.

Дотримуйтесь порад фахівців, піклуйтесь про своє здоров’я!

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь