A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

На Полтавщині розширюється мережа лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19

Дата: 11.11.2021 08:31
Кількість переглядів: 76

На Полтавщині розширюється мережа лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19

 

Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Полтавській області погіршується. За останню добу зареєстрована рекордна кількість нових випадків COVID-19 за весь період пандемії – 1591. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ПОДА Віктор Лисак на щотижневому брифінгу.

«Найбільше нових хворих виявили у Полтаві (467), Кременчуці (207), Горішніх Плавнях (102) та Лубнах (98), – розповів Віктор Лисак. – Високою в області залишається летальність пацієнтів від коронавірусу, за останню добу померли 45 осіб. Усі випадки смертей аналізуємо, в основному помирають люди у віці 60-80 років із супутніми патологіями. Але вчора в Кременчуці був зафіксований летальний випадок породіллі, вагітну жінку врятувати не вдалося, дитина вижила».

Нині в області госпіталізовано 1338 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19 та 92 – із підозрою. До апаратів ШВЛ підключені 112 пацієнтів. У двох перинатальних центрах (Полтава і Кременчук) під наглядом лікарів перебувають 14 вагітних.

Завантаженість місць у лікарнях, які надають допомогу хворим на COVID-19, становить 62,71%. Із виділених 2274 ліжок 2224 забезпечені киснем. Відучора до переліку визначених закладів охорони здоров’я додалася ще Диканська лікарня планового лікування, де 40 ліжок виділено для хворих із коронавірусом.

«Ми усі маємо зрозуміти, що штам «Дельта» – дуже агресивний і контагіозний. Одна хвора людина може заразити від 9 до 15 людей. Інкубаційний період зменшився до 3 днів, – розповів Віктор Лисак. – Цієї осені ми почали реєструвати сплески захворюваності, коли в один день в одній громаді одразу заражаються по 20 осіб. У попередній хвилі такого не було. Це все говорить про те, що потрібно менше контактувати та дотримуватися простих правил. Нічого складного немає, щоб одягти маску чи продезінфікувати руки. Нічого страшного немає, якщо дотримуватись дистанції. І на першому плані має стояти вакцинація».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь