Новооржицька громада
Полтавська область, Лубенський район

рішення селищної ради №18 «Про затвердження Комплексної програми розвитку закладів культури та мистецтва на території Новооржицької селищної ради на 2021-2024 роки у новій редакції»

Кількість переглядів: 4
Скликання: 8 скликання
Сесія: 51 сесія восьмого скликання
Тип документу: рішення селищної ради
Дата прийняття: 28.03.2024
Дата оприлюднення: 08.04.2024
Номер документу: 18
Назва документу: Про затвердження Комплексної програми розвитку закладів культури та мистецтва на території Новооржицької селищної ради на 2021-2024 роки у новій редакції
Прикріплені файли:

                                                               

НОВООРЖИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУБЕНСЬКОГО  РАЙОНУ  ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П’ятдесят перша  сесія  восьмого скликання

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

                 

28 березня 2024 року                смт Новооржицьке                                   18 

 

        Про затвердження   Комплексної  програми

розвитку закладів культури  та мистецтва на території

Новооржицької  селищної ради

на 2021-2024 роки у новій редакції

 

   Відповідно до ст. 91 Бюджетного кодексу України, керуючись п. 22 ч.1 ст.26 ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України  «Про культуру», «Про бібліотеки та бібліотечну справу», «Про музеї та музейну справу, «Про охорону культурної спадщини», відповідно до Бюджетного  кодексу  України,   Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, з метою підвищення ефективності діяльності закладів культури громади, укріплення матеріально-технічної бази, збереження нематеріальної та історико-культурної спадщини,  Новооржицька селищна рада      

ВИРІШИЛА :

1.Затвердити   Комплексну  програму розвитку закладів культури та мистецтва на території  Новооржицької селищної ради на 2021-2024 роки у новій редакції, затвердженої  рішенням чотирнадцятої сесії Новооржицької селищної ради восьмого скликання  від 20.08.2021 року №16 , що додається.

 

      2.Контроль за виконанням  програми покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – Сергій ГРИШКО).

 

 

      Селищний голова                                                       Анатолій ТІТЕНКО

Додаток

до рішення 51 сесії Новооржицької селищної ради восьмого скликання

від   28.03.2024 року № 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА

 

 

 розвитку закладів культури  та мистецтва на території

Новооржицької селищної ради на 2021-2024 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                смт. Новооржицьке

                                                               2024 рік

 

Загальні положення

 

Програму розвитку закдадів культури та мистецтва на території  Новооржицької  селищної ради  на 2021-2024 роки (далі – Програма) розроблено з метою забезпечення належного функціонування закладів культури громади та проведення культурно- мистецьких заходів.

Вона базується на Конституції України, законах України « Про культуру», «Про музеї та музейну справу», «Про бібліотеки  та бібліотечну справу», і передбачає вдосконалення реалізації державної політики у сфері культури, збереження та подальший розвиток культурного потенціалу  в об’єднаній територіальній громаді, розвиток культурних традицій, збереження історичних цінностей, забезпечення доступності закладів культури для всіх верств населення, створення максимально сприятливих умов для творчого  формування особистості, розкриття її здібностей, задоволення духовних і естетичних проблем, відродження народної творчості та популяризації національних звичаїв та обрядів, організацію повнішого, змістовного дозвілля, масового відпочинку та культурного обслуговування населення.

Аналіз соціокультурної ситуації в громаді свідчить, що,  не зважаючи на складні економічні умови, вдалося зберегти мережу закладів культури, кадровий потенціал галузі, забезпечити підтримку аматорського мистецтва, художньої творчості. У Новооржицькій селищній раді станом на 01.01.2021 року діє музей – садиба Василя Симоненка, 12 клубних закладів, на базі яких функціонують: Народний аматорський театральний колектив «Добірне товариство» (дорослі) та дитячий театральний колектив «Знай наших»  Тарандинцівського будинку культури; Народний гурт «Барви», фольклорний колектив «Лазірківчанка», жіночий ансамбль «Чарівниця», хор «Оберіг» Лазірківського зонального БК; Зразковий аматорський танцювальний колектив «Мрія», фольклорний народний аматорський гурт «Коралі» Новооржицького будинку культури;   14 бібліотек.

            Основне завдання культурної спільноти – зберегти і продовжити надбані віками культурні, моральні і духовні цінності та адаптувати їх тривалість в нових умовах, а також створювати сприятливі умови для розвитку нових видів, жанрів, способів і засобів творення культурного продукту, без яких суспільство, нація, кожна окрема людина не можуть мати перспективи.

             Потребує переформатування та переоснащення діяльність всіх клубних закладів для виконання у повному обсязі відповідних сучасних стандартів.

              На часі – величезний пласт роботи щодо збору, вивчення, фіксації, репрезентації кращих зразків традиційної народної культури, у тому числі побутової.

              Є чимало різного роду і різного обсягу проблем щодо життєдіяльності аматорського мистецтва, перш за все оплата творчої праці, забезпечення музичними інструментами, транспортом, костюмами, відповідними комунальними стандартами закладів культури. Існує низка проблем та першочергових завдань, які вимагають більш комплексного підходу та тривалих термінів реалізації.

Стан матеріально-технічного забезпечення закладів культури, особливо на селі, залишається складним.

Бібліотеки громади потребують не тільки поповнення фондів новими надходженнями, комп’ютерною технікою, інтернетом, а й запровадження сучасних технологій. Необхідно вирішити питання доступності електронних наукових, художніх та періодичних видань.

В умовах  обмеженого  фінансування  галузі  накопичилося  ряд  проблем,  що  потребують  невідкладного  вирішення.  На низькому рівні знаходиться організаторська робота серед молоді по культурному вихованню, залученню її до участі у культурному житті села. Необхідність  збереження  і  розвиток  кадрового  потенціалу,  забезпечення  належних  соціальних  умов  для  працівників  культури,  адже  низька  заробітна  плата,  зниження  соціального  статусу  й  престижу  культурно-мистецьких  професій,   недостатня  матеріально-технічна  база  закладів  культури  - все  це  значно  ускладнює  залучення  до  роботи  у  культурі  молодих,  кваліфікованих  фахівців.  Наслідком  цього  є  тенденція  до  старіння  кадрів  і  зниження  їх  фахового  рівня,  а  також  значної  плинності  кадрів.

Все це зумовлює необхідність прийняття програми розвитку культури в Новооржицькій селищній раді на  2021 – 2024 роки.

 

Мета Програми:

 

Ця  Програма визначає стратегію розвитку галузі культури в Новооржицькій селищній раді на  2021 – 2024 роки. Метою Програми є підвищення ефективності діяльності закладів культури громади, укріплення матеріально-технічної бази, збереження нематеріальної та історико-культурної спадщини, забезпечення реалізації прав громадян на доступ до культурних надбань, а також розвиток творчих ініціатив з урахуванням місцевих особливостей .

Основними завданнями Програми є:

  • створення умов для належного функціонування базової мережі закладів культури;
  • забезпечення розвитку творчого потенціалу та культурного простору громади, збереження нематеріальної спадщини;
  • збереження культурної спадщини;
  • інформатизація культурної сфери;
  • здійснення технічного переоснащення закладів культури;
  • надання підтримки майстрам - аматорам;
  • розширення напрямків міжмуніципальної  культурної співпраці з метою створення позитивного та привабливого іміджу громади;
  • створення належних умов для здобуття початкової мистецької освіти (зокрема, для соціально-незахищених категорій дітей, молоді);
  • визначення культурного розвитку громади одним з пріоритетних         напрямів діяльності органів місцевого самоврядування;
  • координація діяльності закладів культури та освіти у вирішенні  питань  організації культурно-дозвіллєвої, просвітницької діяльності, створення та реалізації спільних проєктів, покращення матеріально-технічного  стану сільських закладів культури;
  • забезпечення постійного контролю щодо виконання у закладах культури вимог пожежної безпеки, охорони праці, забезпечення вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями
  • збереження та  популяризація історико-культурної спадщини;
  • створення належних умов для зберігання та поповнення музейного фонду;
  • впровадження сучасних інформаційних, інтелектуальних технологій у музеї;
  • стимулювання залучення позабюджетних джерел фінансування, зокрема,    

коштів спонсорів, благодійників, меценатів та інвесторів;

            

Термін дії Програми

 

Термін дії програми 2021- 2024 роки.

 

Очікувані результати, ефективність Програми

 

Виконання Програми дасть змогу:

  • зберегти функціонування діючої мережі закладів культури;
  • підвищити рівень культурного обслуговування громадян, забезпечити їх доступ до культурних надбань, розширити спектр надання культурно - дозвіллєвих послуг населенню, зокрема молоді;
  • створити сприятливі умови для розвитку культури у Новооржицькій  громаді;
  • розширити доступ до історико-культурних цінностей краю;
  • поліпшити рівень культурного обслуговування населення;
  • забезпечити подальший розвиток аматорських колективів, втілення нових культурних проєктів;
  • сприяти відродженню та подальшому розвитку традиційних народних ремесел;
  • забезпечити повноцінне функціонування закладів культури;
  • підвищити рівень зацікавленості дітей та молоді діяльністю клубних закладів;
  • підвищити рівень поінформованості та обізнаності різних груп населення щодо клубних формувань та їх спеціалізації;
  • забезпечити надання якісного культурного продукту;
  • створити сприятливі умови в організації якісного змістовного дозвілля жителів ТГ;
  • покращити матеріально-технічну базу клубних закладів;
  • підвищити кваліфікацію професійних працівників галузі культури, формувати професійну майстерность;
  • стимулювати діяльність та визнання суспільством молодих талановитих митців;
  • створити сприятливі умови навчання дітей, юнацтва та підготовку майбутніх митців.

Фінансове забезпечення програми

        Фінансове  забезпечення  Програми  здійснюється  за  рахунок коштів, передбачених на її виконання виконавчим комітетом Новооржицької селищної ради  за рахунок інших джерел та бюджетів.

 

Механізм виконання програми

Головним координатором виконання заходів Програми є відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради.

Відповідальними за виконання заходів Програми визначені заклади культури громади.

Контроль за виконанням Програми є відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради та постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

За відсутності фінансування заходів програми виконавці, за погодженням із відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради,  вносять пропозиції про зміну термінів їх виконання або зняття з контролю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

                           Додаток № 2                                                                                 

                                              до рішення п’ятдесят першої сесії         

                                          Новооржицької селищної ради  

                                                                   восьмого скликання від 

                                                                   28.03. 2024 року  № 18

      

ПАСПОРТ                                                                                                          Комплексної програми розвитку закладів культури та мистецтва на території  Новооржицької селищної ради                                                                                                     на 2021 -2024 роки

 

1

Ініціатор розроблення програми

Відділ  освіти,  молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про культуру», «Про музеї та музейну справу», «Про бібліотеки і бібліотечну справу», «Про позашкільну освіту», «Про освіту» та інші нормативні документи.

3

Розробник  програми

Відділ  освіти,  молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

4

Співрозробники  пограми

Відділ  освіти,  молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

5

Відповідальний виконавець програми

Відділ  освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

6

Співвиконавці програми

Інші відділи виконавчого комітету Новооржицької селищної ради, підприємства, установи та організації громади, громадські організації

7

Мета

Створення економічних та організаційних умов для подальшого збереження і розвитку культурно-мистецької сфери Новооржицької селищної ради територіальної громади.

8

Термін реалізації програми

2021 -2024р.

9

Загальний обсяг фінансування, необхідного для реалізації програми, всього, грн.:

у тому числі:

 коштів місцевого бюджету

 коштів Державного бюджету

 коштів інших джерел

 

 

16 799 000,00

10

Очікувані результати виконання

Збереження, розвиток мережі закладів культури та об’єктів культурної спадщини Новооржицької селищної ТГ; модернізація матеріально-технічного ресурсу галузі; формування цілісного інформаційно-культурного середовища та позитивного іміджу Новооржицької  селищної ТГ; впровадження нових форм і напрямків культурної діяльності, в тому числі дистанційного; розширення спектру культурно-освітніх та мистецьких послуг; розвиток та популяризація традиційного та сучасного українського мистецтва, підвищення національної свідомості жителів Новооржицька селищна ТГ, сприяння реалізації індивідуальних творчих здібностей кожного її члена; збільшення кількості культурних ініціатив, реалізованих за участі інституцій громадянського суспільства

11

Контроль за виконання (орган, уповноважений здійснювати контроль за виконанням)

 Новооржицька селищна рада

                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               Додаток № 3                                                                                

                      до рішення 51  сесії                    

                                  Новооржицької селищної    

                                                               ради восьмого скликання від 

                                                               28.03. 2024  року  № 18

 

Ресурсне забезпечення місцевої  програми

Комплексної програми розвитку закладів культури та мистецтва на території  Новооржицької селищної ради                                                                                                     на 2021 -2024 роки

тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми
Етапи виконання програми

 

 
Всього витрат на виконання програми
2021 рік
2022 рік
2023 рік
2024 рік
1
2
3
4
5
7
Обсяг ресурсів всього, в тому числі:
3 190
2 749
5 400
5 460
16 799
державний бюджет

 

 

 

 

 
обласний бюджет

 

 

 

 

 
селищний бюджет
3 190
2 749
5 400
5 460
16 799
кошти не бюджетних джерел

 

 

 

 

 

 

                 

            Секретар селищної ради                                 Алла СКРИПНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                             

Перелік культурно-мистецьких заходів

культурно – мистецької програми на 2021-2024 рік

 

№ п/п

Назва заходу

Виконавці

Термін виконання, роки

  1.  

Проведення Новорічних та Різдвяних свят

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

грудень - січень

  1.  

День Соборності України

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

22 січня

  1.  

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

15 лютого

  1.  

День пам'яті «Небесної сотні»

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

20 лютого

  1.  

Міжнародний день рідної мови

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

21 лютого

  1.  

Міжнародний жіночий день

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

8 березня

  1.  

Відзначення річниці пам’яті аварії на ЧАЕС

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

26 квітня 

  1.  

День пам'яті та примирення

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

8 травня 

  1.  

День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

9 травня
 

  1.  

Міжнародний день захисту  дітей

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

1 червня 

  1.  

День скорботи і вшанування пам’яті   жертв в Україні (Другої світової війни)

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

22 червня 

  1.  

День Конституції України

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

28 червень  

  1.  

День молоді

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Остання неділя червня

  1.  

День Державного Прапора України

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

23 серпня

  1.  

День Незалежності України

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

24 серпня 

  1.  

День знань

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

1 вересня 

  1.  

Відзначення річниці визволення   від німецько - фашистських загарбників

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

18 вересня 

  1.  

Міжнародний День музики,

День людей похилого віку

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

1 жовтня

  1.  

День учителя

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

5 жовтня

  1.  

День захисника України

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

14 жовтня

  1.  

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва.

День української писемності та мови

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

9 листопада

  1.  

День працівників сільського господарства

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Третя неділя листопада

  1.  

День пам'яті  жертв голодомору та політичних репресій

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Четверта  субота листопада 

  1.  

День гідності та свободи

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

21 листопада

  1.  

День Святого Миколая

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

19 грудня 

  1.  

Новий рік

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

30-31 грудня



           Секретар селищної ради                                       Алла СКРИПНИК                                                                                                

 

 

                                                                                                                                           Додаток № 4

                                                                                                     до рішення п’ятдесят першої сесії                

                                                                    Новооржицької селищної    

                                                                                                                      ради восьмого скликання від 

                                                                                                                      28.03. 2024  року  № _18_

 

Напрями діяльності, завдання та заходи місцевої

Комплексної програми розвитку закладів культури та мистецтва на території  Новооржицької селищної ради                                                                                                     на 2021 -2024 роки

назва програми

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансу-вання

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість), тис.грн., у тому числі

Очікуваний результат

 

Всього

 

2021

2022

2023

2024

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

 

1.

Забезпечення розвитку творчого потенціалу та культурного простору.

Збереження нематеріальної культурної спадщини

1.1.Організація та проведення творчих конкурсів, змагань, підвищення кваліфікації працівників культури

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

860

170

220

270

200

Відродження та подальший розвиток традиційних народних ремесел та аматорського мистецтва. Збереження культурної спадщини.

 

1.2.Організація та проведення культурно-мистецьких та просвітницьких заходів з відзначення державних та місцевих свят, знаменних дат, ювілейних та історичних подій, конкурсів та фестивалів, акцій, форумів (придбання нагороджувальної атрибутики, квітів, банерів, подарунків,

солодощів(цукерки,печиво, тощо)).

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

1550

400

450

500

200

Забезпечити подальший розвиток професійного мистецтва, втілення нових мистецьких проектів

 

 

 

1.3 . Участь учасників художньої самодіяльності , творчих колективів, солістів в  районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях конкурсах,сим позіумах  та виставках

 

 

 

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

800

250

250

250

50

Підвищення творчої майстерності  та популяризація культурного життя у громаді 

 

 

 

1.4. Організація та проведення концертів професійних колективів та окремих виконавців

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет та інші джерела фінансування

960

270

320

370

 

Збільшення інтересу у жителів громади до культурно-мистецьких заходів

 

 

 

1.5 Організація та проведення регіонального фестивалю української народної пісні

«Лине пісня з глибини віків»

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет та інші джерела фінансування

100

 

 

 

100

Підвищення творчої майстерності  та популяризація культурного життя у громаді 

 

 

 

1.6 Організація та проведення ярмаркового свята біля криниці М.Коцюбинського «Чудодійна сила джерела»

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет та інші джерела фінансування

100

 

 

 

100

Підвищення творчої майстерності  та популяризація культурного життя у громаді 

 

 

 

1.7Організація та проведення звітних концертів

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет та інші джерела фінансування

10

 

 

 

10

Підвищення творчої майстерності  та популяризація культурного життя у громаді 

 

2.

Забезпечення реалізації державної політики у сфері музейної діяльності

2.1. Зміцнення матеріально-технічної бази  «Музею-садиби Василя Симоненка»

 

 

 

2.1.1.Придбання експонатів для поповнення музейних фондів

 

 

2.1.2. Ремонт КЗ «Садиби-музею В.Симоненка»

 

 

 

2021-

2024

 

 

 

2024

 

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

 

Місцевий бюджет

 

 

 

Місцевий бюджет

 

 

 

60

 

 

 

 

250

20

20

20

 

 

 

 

 

250

Здійснення технічного переоснащення закладів культури.

Забезпечення збереження музейного фонду

 

2.2. Забезпечення діяльності   музею – садиби

 

2.2.1.Проведення краєзнавчої роботи. Проведення заходів з нагоди Дня народження В.А.Симоненка. Випуск друкованих буклетів, оформлення музейних кімнат.

 

 

2.2.2.Вручення  щорічної літературно-мистецької премії  імені В.А.Симоненка.

2021-

2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

 

 

 

 

 

 

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Місцевий бюджет

40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50

10

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20

Вивчення місцевих заказників. Узагаль-нення знань з локальної історії.

 

 

 

 

 

 

Забезпечення розвитку літературно-мистецької творчості.

 

3.

Забезпечення діяльності бібліотечних установ

3.1.Зміцнення матеріально-технічної бази бібліотечних установ

 

3.1.1.Придбання нових книг; підписка періодичних видань. Видавнича діяльність бібліотек (буклети, листівки, журнали. запрошення)

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

700

150

150

200

200

Забезпечення бібліотек необхідним мінімумом вітчизняної та зарубіжної книжкової продукції та періодичних видань

 

3.1.2.Організація та проведення культурно-мистецьких , інформаційних та просвітницьких заходів

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

60

15

15

15

15

Поліпшити рівень культурного

 та інформаційного обслуговування населення

 

 

 

3.1.3.Підключення та оплата мережі Інтернет для бібліотек

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

172

40

42

45

45

Поліпшення матеріально-технічної бази бібліотек

 

 

 

3.1.4.Створення доступності будівель, приміщень і прибудинкових територій бібліотек

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

150

30

30

40

50

Поліпшення матеріально-технічної бази бібліотек

 

4.

Забезпечення діяльності клубних установ

4.1.Зміцнення матеріально-технічної  бази клубних закладів

 

4.1.1.Придбання  музичних інструментів, сценічних костюмів, комп’ютерної техніки.

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

 

750

150

150

150

300

Поліпшити рівень культурного обслуго-вування населення

 

 

4.1.2.Придбання звукопідсилювальної апаратури, світлового обладнання та комп’ютерного обладнання  для клубних закладів

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Обласний, місцевий бюджети

365

15

20

230

100

Здійснення технічного переосна-щення закладів культури та поліпшення проведення культурних заходів

 

4.1.3.Придбання меблів для закладів культури

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

400

    100

100

     100

100

Здійснення технічного переосна-щення закладів культури

 

4.1.4.Реставрація музичних інструментів

2021-

       2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

110

20

20

20

50

Покращення умов навчання

 

4.1.5.Проведення виставкової та конкурсної діяльності

2021-

2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий бюджет

90

15

20

     25

30

Покращення умов навчання та популяризація дитячого творчества

 

 

 

4.2.Проведення ремонтних робіт в закладах культури.

 

4.2.1.Виготовлення ПКД на капітальний ремонт  покрівлі музею – садиби Василя Симоненка

2021

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

200

200

-

-

 

Здійснення технічного переоснаення закладів культури

 

4.2.2.Виготовлення технічного паспорту на будівлю  та технічної документації на земельну ділянку музею садиби В.А. Симоненка

2023

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

50

-

-

50

 

Здійснення технічного переоснаення закладів культури

 

4.2.3.Проведення поточного ремонту закладів культури

2023

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

300

 

 

100

200

Здійснення технічного переоснаення закладів культури

 

4.2.4.Проведення ремонту

покрівлі Новооржицького БК;

Перекриття криші, ремонт стелі та заміна 2х вікон

Воронинцівського СБК

Капітальний ремонт фасаду Лазірківського ЗБК.

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради;

Хорошківський СБК

Місцевий

бюджет

3000

500

-

1000

 

 

 

 

 

500

 

 

1000

Здійснення технічного переосна-щення закладів культури

 

4.2.5. Заміна віконних блоків, дверей та ремонт  у БК

2022-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

200

-

50

50

100

Здійснення технічного переосна-щення закладів культури

 

 

4.2.6.Капітальний ремонт закладів культури

2022-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

  1330

-

 30

300

1000

Здійснення технічного переосна-щення закладів

культури

 

4.2.7.Капітальний ремонт (реконструкція ) систем опалення клубних установ

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

1900

200

200

1000

500

Здійснення технічного переосна-щення закладів культури

 

4.2.8. Ремонт бібліотечних приміщень та системи опалення

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

Місцевий

бюджет

250

50

50

50

100

Здійснення технічного переосна-щення закладів культури

 

4.2.9.Створення доступності будівель, приміщень і прибудинкових територій клубних установ

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради.

 

Місцевий

бюджет

650

150

150

150

200

Поліпшення матеріально-технічної бази установ культури

 

 

 

4.2.10.Підключення та оплата мережі Інтернет клубних закладів

2021-2024

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради

 

Місцевий

бюджет

1342

435

437

440

30

Поліпшення матеріально-технічної бази установ культури

 

 

 

ВСЬОГО:

 

 

 

16799

3190

2749

5400

5460

 

 

 

 

14545,0

1200,0

2595,0

1075,0

                                                                                 

                       

 

                             Секретар селищної ради                                                                                                        Алла СКРИПНИК

                                                                                                                   

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь